Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2010. március 11., csütörtök

Teljesítmény-túra: Csepel-Nyugati 95



Minden csak nézőpont kérdése. Felfoghatjuk az életet - a maga gyötrelmeivel - egy óriási rohanásnak, ahol nincs időnk levegőhöz jutni; és felfoghatjuk nagy kalandnak is, ahol önként és dalolva veszünk részt, keresve az izgalmakat és a kihívásokat/nehézségeket.
Azok számára, akik az utóbbi opciót választják, kitaláltam egy remek (és a gyakorlatban kipróbált) játékot arra az esetre, ha túlságosan sok idejük, feles energiájuk van, és valami új kihívásra vágynak.
Vagy arra az esetre, ha egyáltalán nincs idejük, cserébe van 5 féle elintéznivalójuk Budapest belvárosában, és későn eszmélnek, hogy az egyes meglátogatandó intézmények meddig vannak nyitva...
Közlöm tehát a (túra)kiírást, várva a beszámolókat az esetleges teljesítés-kísérletekről.

Csepel-Nyugati 95 Teljesítménytúra
Szintidő: 95 perc
Indulás: hétköznap 14:55; Csepel, Kossuth Lajos utca-Szent István út sarok.
Ellenőrző pontok, feladatokkal:
A Pont: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár (Szabó Ervin tér 1.)(Nyitva: 20:00-ig)
A Feladat: kölcsönzés meghosszabbítása, büntetés kifizetése. (költség: 600 Ft)
B Pont: Questura Iroda (Semmelweis utca-Gerlóczy utca sarok) (Nyitva 16:00-ig)
B Feladat: Adóigazolás átvételi elismervény leadása
C Pont: ELTE PPK Tanulmányi Osztály (Kazinczy utca 23-27.) (Nyitva 15:30-ig)
C Feladat: Hallgatói jogviszony-igazolás igénylése
D Pont: Pensum Diákszövetkezet Iroda (a Paulay Ede utcából költöztek el - ott van kiírva, hogy hová) (Nem lehet tudni, hogy meddig van nyitva)
D Feladat: Hallgatói jogviszony-igazolás leadása
E Pont: Végállomás; Nyugati tér 4. III. emelet, 16:30-ig.

A feladatok tetszőleges sorrendben teljesíthetőek, a lényeg, hogy az egyes pontokra a nyitvatartási időn belül kell odaérni.
A teljesítés során csak BKV-járművel és gyalog szabad közlekedni.
Szükséges felszerelés: BKV-bérlet, vagy jegyek; 600 Ft késedelmi díj, vízhatlan lábbeli, egy női ridikül és egy aktatáska (kötelező poggyász); kötél-idegzet, jó helyismeret.
A teljesítők jelvényt kapnak, amennyiben igazolni tudják a teljesítményüket (azaz 30 napon belül nem derül ki, hogy valamelyik restanciájukat mégsem végezték el időben.)

1. beszámoló:
Start: 14:55. A HÉV 14:57-kor lágy eleganciával siklik ki a peronok közül. Én, mintegy 200 méterről realizálom, hogy lekéstem. Sebaj, gondolom, máskor is volt már, hogy elértem a következő megállóban. Torokfájásra fittyet hányva megfutom hát most is.
Siker. Igaz, még a Lágyámnyosi hídnál is lihegek. Azonban még a HÉVről látom a 2-es villamost velünk párhuzamosan haladni a Boráros téri megállója felé. Nincs mit tenni: spuri megint.
Elérem újfent. Már minden ruhán nyirkos az izzadságtól.
2 megálló, Fővám tér. Aluljáróból fel, ezúzzal normál tempóban, mintha ólomból lennének a tagjaim. Aztán megpillantom a 49-es villamost. Még nem indult el. Futás.
Lihegve leszállás 1 megállóval odébb. 15:20.
Szabó Ervin tér, könyvtárban másfelen előttem; viszonylag gyorsan végzek, mert egy helyen tudok fizetni és hosszabbítani is.
Vissza a villamos-megállóba, kiszámolom, hogy elvben 2,5 percen belül itt kellene lennie, ha a legrosszabb esettel számolok. 15:30.
Tényleg 2,5 perc múlva jön. Astoriánál le, erőltetett menet a Questura-ba. Adóigazolás-átvételielismervény bedob, majd utánakap, ellenőriz, hogy az volt-e az tényleg. Az volt.
Irány a PPK.
A Tanulmányi Osztály ajtaja előtt meglepetten realizáltam, hogy nem 16:00-ig, csak 15:30-ig van nyitva. Blama. Pedig minden olyan szépen ment!
Nos, én itt buktam el a távot.
És újra sem kezdhetem: ugyanis azóta tájékozódtam róla, hogy hová költözött a Pensum Iroda (ahová ezek után nem volt mit vinnem), ígyhát már disz vagyok kvalifikálva a versenyből.
De sebaj. Cserébe belefért egy bevásárlás a Nyugati téri Kaiser's-ben még 16:30 előtt, amikorra TÉNYLEG beértem a Nyugati térre.
Nem volt más választásom. Dolgozni kellett.
Mindemellett a büszke sikeres teljesítőknek szívesen gyártok házi-készítésű jelvényt!
Jó szórakozást Mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. Érdekes túra!Akkor ezen ügyködtél tegnap este!:)))
    Megnéztem: a Pensum diákmunka a Teréz Krt-ra költözött,az Oktogonhoz közel,a régi helyére!:)
    Mint rendszeres és régóta utazó azt mondom,hogy szinte lehetetlen a feladat,de ha lehet fontossági sorrendet felállítani,akkor biztos,hogy a TO-n kezdenék!Eleve,hogy éppen csak oda lehet érni fél4-ig,már nem is biztos,hogy sorba tudna állni az ember!Már csak azért is itt kezdenék,mert oda eljutni nem kerül sokkal több időbe,mint a többi helyre és később mindenképpen kell az igazolásuk!Utána irány a Questura iroda!Ez jó esetben megvan úgy 4-re.Mivel közel a deák tér,irány a kisföldalatti és az oktogon és reménykedni,hogy a diákszövetkezetben ott vannak fél5-ig!Innen amúgy 5perc a nyugati tér!Azt hiszem,hogy a könyvtárba én csak este mennék,mégpedig metróval a nyugatitól a kálvinig és hipp-hopp ott vagyok!:) Ja és ott már úgysem számít 1-2 nap további csúszás!:)))))
    Viszont egy tanulsága biztosan van az esetnek: nem szabad hagyni összegyűlni az intézni valókat!Talán van még egy dolog: szerintem egész jó a közlekedés a városban,ezeket a tényleg véletlenül összehozott helyeket is egészen jól megközelíthetjük bkv-val!:))))
    Na ezek jutottak eszembe a túrádról!

    VálaszTörlés