Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2010. november 5., péntek

A "pangi"

Van nálunk egy hal-féle, amit még Zoli is megeszik (túl a konzerv tonhalon, és barátain). Bár barátok szerint valamiféle mellékíze van, én is maximálisan le tudom tenni a voksomat mellette. Ez pedig a pangasius.
Ebben a halban ugyanis tényleg  nincsen szálka. Egy darab se. Szép, nagy szeletekben lehet kapni a nagyob áruházak mirelit-részlegén, megfizethető áron.
Persze a sült hal, önmagában kevéske kulináris élmény volna - ígyhát a sztenderd kombináció a rizs és a citrom mártás hozzá.
Nomármost ez olyannyira népszerű étel lett nálunk az utóbbi időben, hogy Zoli megszavazta karácsonyi menünek is. (Juhé! Nyertem kb másfél órát a legtöbb karácsonyi-gyanús étel elkészítési idejéhez viszonyítva ajándék-csomagolásra, fa-díszítésre!)
Mi más következhetne ezután, mint a recept? Hát íme:

Pangasius filé citrom-mártással:

Hozzávalók:
1 csomag Pangasius filé
1 fej fokhagyma
1 kis pohár natúr joghurt
1 nagy pohár tejföl
1 citrom
olaj

currypor

Elkészítés: 
A halat általában nagyon meleg vízben kiolvasztom, majd - még hidegen - a serpenyőben felmelegített olajba teszem. A felfelé eső oldalát megkenem összepréselt fokhagymával, és megsózom. Mikor az alja már némileg megsült, megfordítom, és megsózom, megfokhagymázom a másik oldalát is.
Addig sütöm, amíg mindkét oldala meg nem pirul egy kicsit.

Közben egy serpenyőben összeöntök egy kis pohár natúr joghurtot egy kis pohár tejföllel (lehet egy kicsit több is, akkor teltebb az íz). Belereszelem egy citrom héját, majd belefacsarom a citrom levét is. Sózom, curry-t szórok bele - hogy jó sárga legyen - és megvárom, míg felforr.
Az étel már kész is, pláne, ha az egész procedúra elején feltesszük főni a rizst.

Jó étvágyat hozzá mindenkinek - én pedig ma csirkét sütök, és brokkolikrémlevest főzök!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése