Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2011. július 21., csütörtök

Dolgok, amiket csak egy tapasztalt táborvezető tud (sejt)


Humoros írásnak készült, de valahol bennem már tök nem az.

Nem az, mert biorobotként élek napról napra az évek felhalmozott tapasztalatának szeméthalmán egyensúlyozva; és mázlim van, mert tudom, hogy kitől kell vizet kérni, amikor nem fér a flakon a csap alá; hogy mitől lágyul meg a biztonsági őr szíve; hogy mi az a mondat, ami miatt a jövő héten is emlékeznek majd rám; hogy hol kell nagyvonalúnak lenni, és hol fillérezni.
Ész nélkül adok fel ruhadarabokat, és fordítom őket ki-be; adom ki az aktuális utasítást; mérem fel a helyzetet és döntök, hogy be kell-e avatkoznom, vagy sem; találok ki megfelelő, és gyermek-léptékkel is követhető kompromisszumokat; adok valós és kézzelfogható magyarázatot; kenyerezem le, akit szükséges; és állok ki az ellen, aki épp keresztbe tesz.

Eszeveszett jól csinálom - és pont emiatt nap-mint-nap eltörik bennem valami. Épp azért: mert jó volna szívből jól csinálni; mert el tudom képzelni, mennyire jól csinálhatnám szívből.
Kialvottan, szófogadó kölykökkel, kicsit későbbi keléssel és kicsit több felnőtt-beszélgetéssel naponta, legalább egyetlen hét pihenéssel a hátam mögött, szabad téren, a magam ütemét diktálva.

Nem szeretek biorobot lenni.
Ma időben lefekszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése