Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2011. október 10., hétfő

Vapiano

Hetek óta készülök írni erről a helyről.

Ha azt mondanám: olasz önkiszolgáló gyorsétterem, mindenkinek valami olyasmi jutna az eszébe, mint a plázás Don Pepék ragadó tálcái és szöttyös spagettijei.
No kérem, itt nem erről van szó.
Vegyünk egy nagyon jó hangulattal és dizájnnal megáldott belvárosi éttermet. Kellemes zene, tömörfa asztalok, és pultok, hozzájuk illő kényelmes bárszékekkel, az asztalokon fűszernövények, balzsamecet és csili-esszencia, só nincs, itt minek. A hely kétszintes: sokan beférnek, és erre szükség is van.
Ha ezt elképzeltük, akkor koncentráljunk most az ételekre. Egyszerű, szórólap-stlíusú étlap, nem túlságosan sokféle, de azért elég választékot adó fogások. Van leves és előétel; pizza és pasta; valamint kétféle desszert - a főételek 3 árkategóriában, 1500-tól 3000-ig. Nem olcsó. De ahhoz képest, amit kapni fogsz, nem is drága...Legalább 8 féle olasz tészta-fajta, amelyek aznap készülnek, helyben. Minden friss, minden különos figyelemmel kiválasztott alapanyag. Minden az ízlelőbimbóidért...

Ha kiválasztottad a mai csodát, nincs más dolgod, mint odaállni az illeszkedő profilú pulthoz, ahol a.)elkészítik pár perc alatt az orrod előtt a tésztádat; b.)kapsz egy csipogót, ami rádszól, ha elkészült a pizzád.
Fémtálcák, igényes evőeszköz, igényes poharak, csip-kártyás fizetés a végén.
Az étel meg...Én alapvetően gyorsan eszem, de legutóbb elhűlt a spagettim, annyira igyekeztem visszafogni magam, hogy minél tovább tartson az élmény.

Ez egy olyan hely, ahol nagyonis el lehet tölteni pár órát egy-egy pohár borocska, és valami finom pasta társaságában. A környezet ideális, a szolgáltatás kifogástalan - az árát meg (legalábbis nekem, néha) megéri.

A hely nem szállít házhoz, mert a friss elkészítés, azonnali fogyasztás minőségének híve. No comment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése