Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2013. március 27., szerda

Juhtúrós rakott zöldség

Nálam úgy van ez a dolog a kajákkal, hogy folyamatosan kísérletezem. Ha egy étel atomjó lett, legközelebb akkor is kicsit máshogy kerül az asztalra - más van otthon, máshoz van kedvem, vagy egyszerűen nem jut eszembe, hogyan csináltam legutóbb.
Úgyhogy ezt a receptet most leírom még most, amíg emlékszem, mert brutáljó lett, és nem akarom elfelejteni!
Vettem jópár szem krumplit, 4 sárgarépát, egy padlizsánt, egy cukkinit, egy kis doboz gombát és egy lilahagymát. Amelyiket kellett, megpucoltam; mindet megmostam és felkarikáztam vékony szeletekre. Kivajaztam a mélyebb gáztepsit, először egy krumpli-réteg került bele, majd sorban a többiek. Félidőben szórtam közé fokhagymát, majorannát, bazsalikomot és tárkonyt, és nyakon öntöttem egy nagy pohár juhtúróval és vegetával összekevert tejföllel. Aztán ráhalmoztam a többi réteget is, a tetejére mégegy nagy pohár juhtúrós-vegetás tejföl és egy réteg reszelt trappista sajt került.
Betettem a sütőbe, és 200 fokon addig sütöttem, amíg aranybarnára sült a sajt.

Ennyi.
És isteni. És egészséges. És vega.

1 megjegyzés:

  1. ezért a posztért megint én vagyok a leghálásabb, viszont érdekelnének a mocskos kis részletek. mert nem tudok rutinból főzni csak receptből. mennyi a "jópár szem" krumpli? milyen gomba? Mennyi ideig sütötted? de nagyon-nagyon jól hangzik... :) ez is egy olyan lesz, amit meg fogok csinálni, á lá' Viki.

    VálaszTörlés