Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2014. október 7., kedd

Visszatérés A Konyhámba

3 hónapnyi tábori gasztronómia (hetente ismétlődő menüsorral, maximum 2 fazékkal) és 1 hónap visszazökkenős megőrülés után szeretettel köszöntöm magamat újból a konyhámban. :)

A tegnapi vacsoramenü szerintem fergetegesre sikerült, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy Zsolti kétszer szedett az amúgy helyben rögtönzött levesből, aztán kétszer annyit evett a főételből is, mint én...
Fúziós konyha és gasztroblog-bújás; hanyag bevásárlás és tökéletesen összebarkácsolt ízvilág. No, ez volt tegnap este.
Receptekkel is tudom igazolni.

Fúziós spenótleves:

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss leveles spenót (1 csomag árválkodott a Lidlben, és nagyon magányosnak tűnt, hát hazavittem...)
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 4 dl főzőtejszín (szigorúan 20%-os)
  • só, bors, citromfű, leveskocka, esetleg chilli
  • wok-tészta ízlés szerint


Elkészítés:
A bacon kiolvasztott zsírján üvegesre párolom a picire vágott vöröshagymát, majd a végén picit a fokhagymát is ebben fonnyasztom. Ezután rádobom a megmosott, felszeletelt spenótleveleket, sózom őket, így hamar kiadják a levüket. Amikor ezt így összepároltam, akkor nyakon öntöm forró vízzel (újabban a vízforralóban melegítek a levesekhez vizet, ami nagyban meggyorsítja a folyamatokat...), beleteszek 1 leveskockát, és főzöm úgy 10 percig. Közben a többi fűszert is beleszórom persze. Ezután mehet bele a tészta, majd ha már ez is 5 perce benne van, akkor a tejszín is. Ezzel összeforralom, és kész is van.
Ízgazdag, inkább keleti ízvilágú, különleges leves; jól átmelegít a hideg időben. Ha kihagyom a bacont, akkor akár vega is lehet; de akkor a bacon husis textúráját szívem szerint helyettesíteném valamivel, amit lehet a levesben harapni. Gomba talán jó lehet. Az elég keleti.

A második fogás lazacos brokkoliburger volt, ezen nincs mit külön magyaráznom, megteszi helyettem Lila Füge. Talán csak annyit, hogy nem vettem hozzá elég sok zöldséget, így csak sima salátalevél, hagymaszeletek, fetasajt és majonéz került a burgerbe a pogácsákon kívül - de így is mennyei volt az összhatás. Ma azért veszek még hozzá ezt-azt; szerencsére nem csak egy vacsorányi adag sült ki tegnap. ;)


Nyamm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése