Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2013. november 25., hétfő

Eközben az életünk...

Legyen adott egy ember, aki felelősségteljes. Szeret alkotni, teremteni, leizzadni, elfáradni. Dolgozni. Építeni valamit ami holnap így vagy úgy értékes lesz.
Legyen adott egy munkahely, ahol ehhez minden feltétel adott. Van munka, elfogadható a hangulat, senki nem bánt senkit. Belátható, számolható perspektívát jelenthetne. Lehetne tervezni egymással, hosszú távon.

És legyen adott a félelem. A munkáltató részéről, hogy lenyúlják az ügyfélkörét, hogy ha kevesebb órában is elvégzi a csapat ugyanazt a munkát, akkor átverik, megrövidítik őt; hogy ha nem "szép" emberekkel dolgoztat, akkor gagyinak tűnik majd a terméke; hogy ha meghallgatja, megszívleli a dolgozók észrevételeit, és elkezd emberien működni akkor nem fog tudni fegyelmet, rendet tartani. És a dolgozók oldaláról: ha felemelem a hangom, holnap nem lesz mit ennie a családomnak; ha nem keresek elég pénzt, romlik a státuszom a családban, a barátok között; nem fogok tudni olyan módon kommunikálni, hogy annak győztes-győztes helyzet legyen a vége; ha nem teljesítem a "lehetetlen"-t, vagy felhívom a figyelmet a visszásságokra, elveszítem az állásom.

Rengeteg ember él félelemben. Mi a bátorságot, a szabadságot választottuk. Mert a félelem öl. Elhiteti Veled, hogy valóban ennyire vagy képes, ennyire vagy hivatott; az álmaid pedig sosem válhatnak valóra.

Én nem félek semmitől. Igaz, nincs is még gyerekem; lakáshitelem, tartozásom meg sohase lesz. ha választani kell az értékes, értelmes ÉLET, és a pénzért való vegetálás között, nem kérdés, hogy melyiket választom! :)
És hiszem, hogy ilyen alapokon fogunk tudni majd a jövőben korrekt feltételeket teremteni ahhoz, hogy a saját munkánkkal építhessük a saját életünket. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése