Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2016. augusztus 24., szerda

Máté *1*



11400 gramm, 80 cm magas. 86-92-es ruhákat hord, 21-es a lába.
Kb. 6:30-kor kel, általában azonnal tejcsizik egy kicsit, aztán mosolygósan, nagy szemekkel felfedezőútra indul a hálószobában. Néha örömmel veszi ilyenkor, ha simogatom, puszilgatom a pofiját, nózizunk; máskor erősebb a kalandvágy, szabadulna, indulna.
Nagyjából 3 óránként elfárad, ilyenkor alszik; de akár 5-6 órát is kibír ébren. Itthon a hálószobában, vagy az autóban tud elaludni nappal, esetleg babakocsiban vagy a hátamon dől ki néha-néha. Este 19:30 és 21:00 között tér nyugovóra általában. Egy nagy, közös családi ágyban alszik velünk, szereti, ha egymáshoz érünk éjszaka.

Már szinte mindent eszik, amit mi is. Nincs kimondott kedvence, eddig semmire nem fújolt, semmit nem utasított vissza. Kedvence a pogácsa és az őszibarack. Reggelihez rizstejet iszik. Szeretne egyedül inni csőrős pohárból és kanalazni kistálból, de ezek még csak nagyon maszatosan mennek.
Ha nagyobb távot kell áthidalnia, négykézláb indul neki, vagy ülő helyzetből fel-fel mutogat, nyúl a kezünk után. Ha felsegítjük, egykézen fogva nagy örömmel közlekedik. Bár már egyedül is tud sétálni, a nappalit is átsétálta épp tegnap átlóban, még nem ez az alapvető mozgásformája, nagyobb biztonságban érzi magát kézenfogva. Nagyon szeret fel-le lépcsőzni a segítségünkkel.
Szavakat még nem formál, de mutogatással és hangokkal már szinte mindent kifejez. "Brrrr"-nek hív mindent, ami mozog; a kutyusra azt mondja: "u". Vélem, hogy én vagyok "eje", és talán a "deje" kifejezést is a "gyere" kifejezésére használja, de ezek még nem biztos elemei a szókincsének.
Imád mindent, amin gombok vannak vagy világít; kedvencei az olyan tárgyak, amiknek nyele van (seprű, légycsapó, fakanál). Rengeteg felnőtt mozdulatot leutánoz: telefonál, fésülködik, dobozból "iszik", autót vezet. Tud simogatni, de általában inkább csapkod. Az autókat tologatja; néha mást is, és ahhoz is brümmög. Nagyon szeret az autóban jönni-menni: ezzel negyedórákig eljátszik, baleset nélkül. Egyelőre a legtöbb játékot a szájába is veszi. Nagyon muzikális, ahogy zenét hall, azonnal mozogni kezd rá: ritmusosan rázza a fejét, hajlítja a térdét. Mostanában szívesen nézeget könyveket, kéri, hogy mutogassam meg Neki, hogy mi micsoda. Imád egyedül lapozni.
Nagyon szociális, barátságos; pillanatok alatt kapcsolatot teremt idegenekkel, nagyon hamar megbízik mindenkiben. Ételt csak kevesektől fogad el, de kézenfogva sétálni sokakkal hajlandó. A szemkontaktust velünk már gond nélkül elhagyja, simán kisétál a látómezőnkből valamelyik új ismerősével. Nagyon szereti a nála nagyobb gyerekek társaságát, a kortársaival még nem nagyon tud mit kezdeni, viszont rengeteget tanul tőlük.
Összességében egy nagyon nyitott, motivált, kalandvágyó és rugalmas kisfiú, sok türelemmel és óriási hanggal, akarattal.


Boldog Szülinapot, Kispocok!


1 megjegyzés:

  1. Olyan tőkével rendelkezem, amelyet rövid és hosszú lejáratú, 5000 € és 1.000.000 € összegű kölcsönökre fordítanak minden olyan súlyos személy számára, aki ezt a kölcsönt akarja. 2% kamat évente szerint a kölcsönbe adott, mert különös Nem akarom, hogy sérti a törvény az uzsora. Háromszor 25 évig visszafizetheti a kölcsönzött összegtől függően. az Öntől függ, hogy havi fizetésekre számíthat. Csak egy hiteles kézzel írott adósság-visszaigazolást, valamint néhány dokumentumot kérnek. Írj nekem közvetlenül levélben.
    E-mail: sophieducoeur@outlook.fr
    Telefon: +33 7 56 88 73 04

    VálaszTörlés