Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2010. december 6., hétfő

Az ideális állás-interjú

Az ideális állásinterjú helyszíne az otthonodból átszállás nélkül érhető el tömegközlekedéssel.
Az ideális állásinterjúra való elindulás előtt legalább 5 perccel már el tudod dönteni - két napi dilemmázás után -, hogy miben menj.
Az ideális állásinterjúra pontosan érkezel az időjárási viszonyok ellenére.
Az ideális állásinterjú olyan intézményben zajlik, amiben a végzettségednek megfelelő, képesítéseidet maximálisan kihasználó munkát végezhetnél.
Az ideális állásinterjú előtt, a pontosságod folytán 15 perc várakozásra kényszerülve fel tudod mérni, hogy az adott intézményben nagyságrendileg mi várható.
Az ideális állásinterjú azután szintén pontosan veszi kezdetét.
Az ideális állásinterjún persze senkit nem érdekel, hogy mi van rajtad.
Az ideális állásinterjún nem is igazán kell beszélned - elég, ha végighallgatod a leendő főnököd tájékoztatóját arról, hogy az adott pozícióban mi is várna rád. (Amúgy vér, verejték és könnyek.)
Az ideális állásinterjún csupán jó képet kell vágnod mindehhez, és biztosítani a leendő felettesedet arról, hogy Te így is nagyon szeretnél itt dolgozni.
Az ideális állásinterjú nem tart tovább 20 percnél.
Az ideális állásinterjú után aztán fellélegezve lépsz ki az adott intézmény kapuján, és már pontosan tudod, mit fogsz mondani aggódó szeretteidnek a telefonba - még akkor is, ha csak két hét múlva lesz hivatalos eredménye a válogatásnak.
Az ideális állásinterjúról ugyanis úgy távozol, hogy lényegében fogalmad sincs, mikor lélegeznél fel jobban: akkor, ha felvennének, vagy akkor, ha nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése