Ma igazából csalok. A borsó már múlt hét óta várja a sorsát a mélyhűtőben - tehát szorosan véve nem esik bele a tegnapi 10000 Ft-os bevásárlás keretébe. Node! A kaja-projekt lényege éppen az, hogy ne lapuljanak a konyha sötétebb bugyraiban enyészetre ítélt alapanyagok, próbáljunk mindent feldolgozni, megenni, amíg még friss/nem járt le a szavatossága...:P
Tehát a mai kaja borsófőzelék. Előtte a tegnap készült májgombóclevest esszük nagy buzgalommal. Majd szólok, ha elfogyott...;)
Amikor boldogult ifjúságomban (2-3 évvel ezelőtt) komolyabban elkezdtem kísérletezni vele, akkor ragadt rá a "betonfőzelék" elnevezés. Igen, a rántással vigyázni kell, hogy ideális legyen a liszt és az olaj aránya, különben felmerülhetnek nehézségek a kanalazásnál (extrém esetben késsel-villával kellhet enni...).
Különben nem egy nagy etwas.
Mivel nincs itthon virsli, viszont ezt a kaját pasinak csak valami húsfélével (szójafélével...:S) ildomos feltálalni, szintén csalok, és venni fogok 1 nagy csomag Falni jó! virslit a Sparban hozzá. Én meg tükörtojással szeretem.
Hozzávalók:
- 1 kg mirelit zöldborsó (Spar, Budget, 400 Ft)
- 2-3 szem krumpli (30 Ft)
- 2 db leveskocka (30 Ft)
- liszt
- olaj
- pirospaprika
- petrezselyem (50 Ft)
- só
Elkészítés:
A zöldborsót és az apróra vágott krumplit felteszem főni annyi vízben, hogy jó bőségesen ellepje. Hozzádobom a leveskockát is. Várok, amíg a borsó puhára fő. Ekkor készítek a lisztből, olajból, pirospaprikából, apróra vágott petrezselyemből és a sóból rántást (olyan állaga kell legyen, hogy ne lötyögjön, de még ne kelljen erő a keveréséhez). Ezt hozzáöntöm, majd kevergetés mellett megvárom, hogy besűrűsödjön tőle a cucc.
Virslivel vagy tükörtojással tálalom.
Az összes költségem ezen a napon (beleszámítva a virslit is, mondjuk 400 Ft-tal a 10-es csomagot) 910 Ft.
Külön kiemelném, hogy ezért az ételért effektíve nettó 7,5 percet töltök a konyhában. Na jó, virslisütéssel, mosogatással együtt 15-öt. De akkor is! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése