Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2010. március 3., szerda

Újra(értelmezett)-hasznosítás


Pár hónapja környezet-tudatosság-lázban égünk.
No nem kell megijedni, a dolog nem valami fertőző betegség, nincsenek rajtam nagy, viszkető vörös foltok, se nem köhögök úgy, mint egy láncdohányos.
A "betegség" jellege másban áll.
Az elmúlt időszakban a következő tüneteket észleltem:
Pár hete bizonyos költségeink drasztikusan megemelkedtek, mások szinte zérusra csökkentek. Így például februárban szinte egyáltalán nem vettem új ruhaneműt (oké-oké, vettem 1 darab élénkzöld harisnyát, de azt muszáj volt, mert kiszakadt a régi). Pedig az szenvedélyem.
Vettem cserébe 4 darab szelektív kukát (ahogy írtam már alant), és azóta buzgón gyűjtögetjük bele a mindenfélét.
Minimálisra redukáltam a mekis kávé fogyasztásomat is - mert nem elég, hogy hízlal is, meg drága is, de a folytonos műanyag-pohár fogyasztással a környezetet is szennyezem.
Vettem cserébe kábé 8 féle LUSH kozmetikumot. Illatosabbnál illatosabbak, csupa természetes alapanyagból készültek - és természetesen méregdrágák...De a hajam lassabban zsírosodik azóta, nem tépkedem a körömágyamat sem (mert nem száraz a bőröm, mert az illatos krémmel sokkal nagyobb gusztusom van bekenni), és a reggeli felkelés sem olyan traumatikus, ha egy fincsi kókuszos-citromos zuhany vár.
Ami még előnye a dolognak: fenti termékek - árukból kifolyólag - a messzemenőkig eltántorítanak attól, hogy a megvásárlásuk mellett megpróbáljak a divat követésére költeni, és így megvegyek egy rakás felesleges és maximum 3-szor használatos ruhaneműt.
Persze azért nőből vagyok én is, mindig is nő maradok.
Így aztán ha elfog a harci láz, és muszáj vennem valami csinosat, betérek az egyik nemrégiben felfedezett, nagyon színvonalas angol használtruha-üzletembe.
A környezettudatos szemléletnek ugyanis fontos alapelve az újrahasznosítás. :D

1 megjegyzés: