Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2011. január 4., kedd

Könyvajánló - Elveszett Próféciák

Végre-valahára újból kiadták Neil Gaiman és Terry Pratchett közös könyvét, az Elveszett Próféciák-at.
Valószínűleg Nektek ez nem mond sokat - így legyen ez itt a reklám helye.

Ritkán olvasok, olvastam eddig fantasy-t; a direkte humorosnak szánt könyveket pedig maximum Rejtő Jenő tollából - és a tőle megszokott színvonalon fogadtam szívesen. Ezért is álltam hozzá kételkedve, amikor megláttam a könyvet Zoli éjjeliszekrényén (ahol ezen kívül csakis számlák és papírzsebkendők képviselték a papír anyagminőségét, mint olyat); és rákérdezve, hogy mi is ez, nem nagyon tudta visszafojtani a lelkesedését és nagyrabecsülését.
Nem bocsátkoznék saját ömlengésekbe, álljon itt a könyv hivatalos beharangozója.
Valamint egy érdekes tény. Zoli - a kötelező olvasmányok kb. 10%-án, és további cirka 5 alkotáson kívül - talán ezt az egy könyvet olvasta életében. Ezt viszont többször is.

"Ha hihetünk Anges Nutter szép és pontos próféciáinak – az egyetlen teljesen megbízható jövendölésnek a világ jövőjéről –, akkor a világ egy szombati napon ér véget. Ami azt illeti, most szombaton. Nem sokkal uzsonnaidő után… Ami elég nagy fejtörést okoz Crowleynak, a Pokol itt ügyködő démonának (korábban kígyónak), és ellenpárjának, Azirafaelnek, aki aktív angyal és passzív antikvárius. Ők ugyanis szeretnek itt lenni. Így hát meg kell állítaniuk az Apokalipszis Négy Motorosát, kivédeni a Boszorkányvadász hadsereg (létszám: két fő) támadását, mindenekelőtt pedig megtalálni – tibetiek, földönkívüliek, atlantisziak és egyéb helyi érdekek között – az Antikrisztust, akiről annyit lehet tudni, hogy jelenleg tizenegy éves és egy angol kisvárosban unatkozik…" 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése