Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2011. június 17., péntek

Forgalomszámlálás - tapasztalatok és felhívás

Találós kérdés: Ezt hova striguláznád? 

Még szerencse, hogy elvállaltam ezt a munkát; így nem csak Apunak segítek, de rengeteg nagyon hasznos tapasztalatot is gyűjtök az emberek természetéről, és a világ működéséről.

Sikerült például megtudnom, hogy az emberek szeretnek rejtőzködve közlekedni. Azaz (ezt nem tudom, csak a tapasztalatokból következtetek) összevárják egymást, és csak akkor indulnak neki, amikor jön egy jókora busz, ami eltakarja őket. Ez valahogy bizonnyára biztonságérzetet ad nekik.
Megszámolni persze így szinte lehetetlen őket...

Másrészt érdekes információkat gyűjtöttem a macskák éjszakai életére vonatkozóan. Hajnali 2 és 4 között ugyanis kb. csak a helyi macsekok mozognak a felvételen, amit becsülettel végig kell néznem...

Harmadrészt rájöttem, hogy az emberek megneszelhették, hogy forgalomszámlálás lesz, és külön, csak az én kedvemért elővették az egykerekű bicikliket (no, az most kerékPÁR???); hajtómotort szereltek a bringájukra; és olyan kétes járgányokkal indultak útnak, amiről a fene se tudja eldönteni, hogy személyautó, vagy kistehergépkocsi.

Negyedrészt pedig: fel kellett ismernem, hogy nagyon nehéz - ha nem lehetetlen - megtalálni a helyes távolságot a videó-tévé egységtől; ha túl közel van, kifolyik a szemem; ha meg túl távol, akkor nem érem el a "pausé"-t, hogy megállítsam az "izgalmas" részleteknél.

Végeredményben pedig szeretnék kérni mindenkit, aki 2011. június 1-én a Szárcsa utcában közlekedett, hogy visszamenőleg írja rá nagy betűkkel - a forgalmi engedély vonatkozó tétele alapján - a járművére, hogy milyen kategóriába tartozik (személygépkocsi, kisteherautó, busz, nyerges vontató, teherautó, lassú jármű, stb.)! A biciklisek és motorosok pedig legyenek kedvesek ezt egy 1 m x 2 m-es táblán, jól látható méretű betűkkel feltüntetni, és ezt az oldalukra rögzítve közlekedni!

Kösz! Sokat segítetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése