Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2012. április 20., péntek

Doktor Polányi rendel


Aki ismer, az velem együtt ismeri a beteges ódzkodásomat az orvosoktól is. Csak akkor megyek, ha nagyon muszáj. Oké, persze, az éves szűrővizsgálatokra jól felfogott érdekem tudatában eljárok; inkább csak akkor nem megyek, amikor az orvos általában úgyis széttárja a karját, és azt mondja: "Pihentesse!" vagy "Igyon sok teát!", és hasonlókat. Rájátszik a helyzetre, hogy mióta Csepelen lakunk, azóta a háziorvosom is egyetért velem abban: jobb, ha ilyen apró-cseprő marhaságokkal nem rablom el azt a drága idejét...Mivel sokat általában nem tesz hozzá a saját kútfőből felállított diagnózishoz, az esetek nagy százalékában már ki sem kérem szakértő véleményét...
Megfájdult a torkom. Pont most, amikor két klassz hétvége előtt állok. A francnak sincs kedve betegnek lenni - viszont, ha ennyiben hagyom a dolgot, akkor tuti az elhúzódó, arcüregre menő taknyosság, aztán a 2 hét ugató köhögés. Tennem kell tehát valamit!
És ha preventíve már nem tehetek, hát teszek utólag, beavatkozás gyanánt!

Így került elő - fertőtlenítő hatású szerek bősz kutatása után egyetlen nyertesként - Zoli még korábban vásárolt szájvize. Van benne alkohol, és az van ráírva: antibakteriális. Pontosan erre van szükségem! Először ecseteltem vele a tüszőket, aztán gargalizáltam is, mint a néhai tévémaci.
Most jobb.
Nem kell ide orvos! :)

3 megjegyzés:

  1. ha valami durvább kell, vegyél egy Phogosolt. Elvileg vízzel kéne gargalizálni, de orvosi javaslatra fültiszító pálikára higitatlanul és azzal leszedegetve a tüszőket remek. Bár dr. Zoli hathatós segítsége lehet hogy elkél közben, hogy mindenhol szépen le lehessen pucolválni.
    Jobbulást :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, de sztem ez egyelőre elég lesz. Zongorázni lehet a különbséget az előtte-utána között.
    A lényeg meg úgyis az, hogy hiszek benne :D!

    VálaszTörlés
  3. Jelentem, nyertem. Nem lettem taknyos - cserébe viszont 3 napja a hangom csak korlátozott mennyiségben elérhető...Lehet, hogy legközelebb nem kellene okoskodnom? :D

    VálaszTörlés