Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho2012. november 5., hétfő

Gyerekes hétvége

Kisgyerekes - közepes gyerekes szülőnek lenni, eddig is tudtam, legalább annyi szépséggel, mint nehézséggel jár. Rengeteg közös élmény, rengeteg mosoly, ötlet, szeretet a mérleg egyik serpenyőjében; míg megfeszített figyelem, egy csomó feladat, 2-3 újonnan kinövesztendő kéz és nagy adag kényelmetlenség a másikban.
A hétvégén 1 napra volt 2 kislányunk. Liza 7, Zsófi 9 éves lesz. Helyesek, nagyrészt szófogadók, okosak, büszke lehet rájuk lenni. 
Mindenki jól érezte magát a közösen eltöltött nap alatt. Hazavonatoztunk egy szép, piros vonattal. Finom pizzát sütöttünk. 3 tepsivel. Meg meggyes pitét is, ami ugyan nem lett díjnyertes, de azért ehetőre sikerült...N+1 kört játszottunk a Set nevű kártyajátékkal, amit ezúton ajánlok mindenkinek, mert remekjó fejlesztő játék. Megnéztünk egy mesét - aztán véget is ért a délután meg az este; reggel pedig újból vonatozás, és irány haza.
Mindemellett, ha nem vagyunk fizikailag ennyire jó karban mi nagyok is; ha Zsolti nem vállalja be kérdés-kérés nélkül a lányok lefoglalását, amíg én élhető állapotokat teremtek a konyhában a sütés-főzés után; ha nincs egy jó nagy, puha szőnyegünk, amin végül ketten aludtunk, miután Liza lerúgott engem is az ágyról; ha nincs nagy gyakorlatom hiszti-kezelésben, és a gyerekek nincsenek hozzászokva, hogy én általában nem a levegőbe beszélek, akkor bizony komoly bajok is lehettek volna – vagy legalábbis kevésbé vidáman érhetett volna véget a hétvége.
Egyrészt: nagy vállveregetés magunknak, amiért annyi derűvel és türelemmel vettük a – saját magunk választotta – akadályt, amennyivel. Másrészt meg: persze, egy saját gyerek centiről centire, szokásról szokásra veled nő, fejlődik; együtt nőtök fel a közös feladatokhoz. Mindemellett ez a fajta készenléti állapot 18 évig 0-24 óráig azért elég embert próbáló.
Meg lélekemelő. Meg feltöltő. Meg szívet melengető.
Klassz hétvége volt, köszi Liza, köszi Zsófi J!
Jah és Zsolti: veled, így IMÁDTAM! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése