No, hát ezért a parmezánért mostantól úgy tűnik, nem kell expedíciót indítanom a Metro-ba, vagy nagy mázlimnak lennie bárhol máshol, merthogy a Lidl-ben van. Árán adják, ez tény, de kapható. Azaz eldönthetem, hogy akarom-e azon az áron megvenni, vagy nem. Nem az a kérdés, hogy akarnám én, csakhát nincs.
Egyszóval: Hurrá Neked, Lidl Deluxe! :)
Egyből le is csaptam 2 doboz tejszínes konyakmártásra. Jóanyám konyakos zöldbors-mártásának az ízével a számban terveztem a vasárnapi menüt - és hittem, hogy maga a csoda van a kosarunkban!
Itt kell megjegyeznem, hogy nem a csoda volt. A tejszínes konyakmártás finom volt, de nem átütő. Legközelebb veszek egy üveg konyakot, és otthon, magam készítem. A Deluxe-termékek közül viszont még sokat ki fogok próbálni. A kedvenc libatepertő-krémünket is átcímkézték ebbe a márkába, szóval a minőség tuti garantált! :)
Tehát vasárnap dióval pirított csirkemellet készítettem tejszínes konyakmártásban, házi krumplikrokettel.
Utóbbi egészségesebbre sikerült, mint terveztem, ugyanis csak teljes kiőrlésű bio tönykölybúza-liszt volt otthon. Így mit volt mit tenni - ebből készítettem.
Az biztos, hogy így nem fogom felzabálni a krokettet magában - pláne, hogy a sót is kifelejtettem belőle -, viszont a szósszal együtt abszolút harmonikus ízvilágot hozott, semmi gond nem volt vele. És Zsolti is megette. This is the beginning of a beautiful friendship...
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell (Lidl, 800 Ft)
- 3 marék dió (300 Ft)
- 2 doboz Lidl deluxe tejszínes konyakmártás (Lidl, 700 Ft)
- 5 dkg Rama (50 Ft)
- só
- bors
- szerecsendió
ÉS
- fél kg krumpli (100 Ft)
- 10 dkg Rama (100 Ft)
- 4 tojás (120 Ft)
- liszt (200 Ft)
- só
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirkéhez járó Rama-t felolvasztom, beleszórom a pici falatkákra vágott, sózott csirkemellet, borsozom, szerecsendiózom, és nagy lángon pirítani kezdem. A diót összevágom apróra, és hozzászórom a csirkemell falatokhoz. Addig pirítom őket, amíg a csirkemell darabkák egyik-másik oldala piros nem lesz. Ekkor ráöntöm a szószt, és összeforralom vele.
Még az elején felteszem a kroketthez meghámozott, apróra vágott krumplit főni. Ha megpuhult, leveszem a tűzről, és hideg vizet engedek rá, amíg a krumpli le nem hűl. Ekkor összedolgozom a 10 dkg Rama-val, 2 tojással, a sóval, és annyi liszttel, amennyit felvesz. Akkor jó, ha nyúlós, de kanállal formázható tészta lesz belőle.
Kanállal kroketteket szaggatok belőle, ezeket lisztben, tojásban, zsemlemorzsában bepanírozom, majd forró olajban kisütöm.
A krokett macerás étel, de én imádom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése