Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2010. augusztus 4., szerda

Kétkeréken



Aki még esetleg nem tudná: Új biciklit kaptam. A régi, 10. születésnapom óta szolgáló példány már finoman fogalmazva is kiérdemesült - feladatát betöltötte, most békés nyugdíjas évei következnek.
Bár a nagy esemény - nevezetesen a kerékpár kézhezvétele - már éppen egy hete történt, ma adódott először lehetőség a kipróbálására.
Délután 5-kor már besózva vártam a munkából hazatérő Zolit: mikor indulunk végre? Az utolsó simítások és igazítások megtétele után úgy 6 óra magasságában gördültünk ki a kapun, és vettük az irányt kedvenc cukrászdánk felé.
No igen, aki ismer minket, az tudja, hogy ez bizony Szigetszentmiklóson van. Így hát a mai este folyamán volt lehetőségem jobban megismerni az ajándékom előnyös tualjdonságait - és azt kell mondjam, Zoli jól választott.
A fékek satuként fognak, váltani gyorsan és gördülékenyen lehet le is, fel is (mert a két funkció külön van ugyebár), míg Zoli kihajtotta a fél tüdejét, addig az én gumiim csak úgy falták a terepet, és alig kellett erőlködnöm...egyszóval pazar a járgány.
Azt hiszem, innentől gyakrabban fogok boltba, piacra, ide-oda; itthonról el járni. Egy ilyen vagány bringa meghozza az ember kedvét a kimozduláshoz.
Remélem senkinek nem tetszik meg a piac előtt, amíg én bent éppen a barackot válogatom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése