Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2011. január 15., szombat

Wass Albert Sárbantipródó Emléktúra 28

Az ötlet alapvetően jó volt. Hogy menjünk el túrázni a hétvégén. Igaz, ilyenkor se vagyunk hajlandóak a bőrünkbe férni, és éjfél előtt lefeküdni - cserébe viszont felkelünk 5:30-kor...
A fent nevezett rendezvény rajtján 8:15-kor robogtunk át. A meleg időjárás kellemes napot ígért.
Namost: adnék mindenkinek egy apró tippet, aki a jövőben teljesítménytúrázást fontolgat. Télen CSAK AKKOR induljon neki, ha már hetek óta nem volt csapadék, és meleg az idő; vagy ha masszívan fagy.
Nem az utolsó rajtolók között voltunk - azaz csak a mezőny kb. fele taposta ki az utat előttünk - mégis az egész útvonalon úgy éreztük magunkat, mint aki legalábbis iszapbírkózni érkezett. A lejtőkön gyorskorcsolyás mozdulatokkal haladtunk, az emelkedőkön pedig freestyle seggreneülj-neálljálmeg stílusban.
A szintidő 8 óra volt a 28 kilóméterre. Volt egy pont, ahol nem hittük, hogy így lesz; de végül teljesítettük. A mozgáskoordinációnk pillanatnyilag egy térdműtéses veterán-tánccsoport ittas közlekedéséhez közelít; a pizzát már megrendeltük; Zoli épp a kádban mossa le a több kiló (tényleges adat, nem túlzok!) sarat a bakancsainkról.
Kellemesen elfáradtunk, láttunk szép tájakat, kiöntött patakot, sok életvidám, energikus embert.
Legközelebb is megyünk.
Majd ha fagy! ;)

1 megjegyzés:

  1. Tök jó! Minden elismerésem :) Ügyesek vagytok!

    Már azért is, mert én is akartam volna menni a Mátrába most hétvégén, de nem vállaltam a küldetést az időjárás történetének ismerete és amiatt, hogy a normálisabb bakancsomon nem bírták időre megjavítani a vízhatlanságot, a régebbi meg 3 lépés után beázik. Úgy nem lett volna poén a 42 kilométer latyakban sátrazással :P

    Kedden mászunk? :)

    VálaszTörlés