Készítettem már krokodilt menyasszonyi ruhában is. Kiváltságos kaja! ;)
Gulyáslevest kaptam, császármorzsával. Isteni volt mind a kettő.
A mai recept viszont nem erről fog szólni. Hanem a krokodilról. Az ételt Laci, Bogi édesapja nevezi így, amúgy grízgaluska, vagy Dédi szavajárása alapján p*csán suhintott nokedli.
Lacit még a nyári vízitúrán sikerült menthetetlenül elbájolnom vele, azóta epekedik a receptért. Én szentül hiszem, hogy már elküldtem vagy 3-szor - de Bogiék családjának egyöntetű vádja alapján meg egyszer se'! Hm.
Álljon hát itt emlékeztetőül, hogy mindenki visszanyúlhasson hozzá, amikor csak szükségét érzi!
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 30 dkg búzadara
- 2 egész tojás
- egy csipet só
- apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A hozzávalókat kézzel összedolgozom. Inkább lágyabb legyen, mint kemény. Akkor jó az állaga, ha kanállal könnyedén lehet belőle galuskákat szaggatni. Kicsit állni hagyjuk, majd a kész, forrásban lévő levesbe szaggatjuk kanállal. Véletlenül se' formáljunk belőle tömör gombócokat, mert akkor nem főll át, nem járja át a főzőlé, így kemény marad a belseje.
Én tárkonyos ragulevesbe szoktam tenni. Arról is lesz recept hamarosan! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése